Profine hundefoder med gratis levering.

PROFINE HUNDEFODER I NYT SAMARBEJDE- FOR HUNDENES SKYLD! af Jacob Kamman

 

Den kendte jagtskribent Jacob Kamman har skrevet et af de bedste indlæg om hundefoder og især Profine hundefoder.

Læn dig tilbage og lær en masse. 

 

Igennem de sidste par år er jeg blevet antastet et par gange af hundemadsimportører eller fabrikanter, som var ude efter en form for sponsorsamarbejde med mig…

Jeg har aldrig rigtigt accepteret eller gået videre med projekterne, da jeg ikke har kunnet mærke eller se den store forskel på mine hunde. Det er selvfølgelig rart at lave et samarbejde med et hundefodermærke, da der ryger temmelig meget foder igennem vores lille hundeflok på en måned. Men, for mig har sponsorsamarbejder altid handlet om at det skal være et samarbejde som giver mening for mine læsere, mig selv og så selvfølgelig sponsoren! Det skal ikke bare være mig som siger noget pænt om for eksempel et hundefoder mærke, for at få gratis hundemad, der skal være ærlighed og en personlig erfaring i det, som jeg kommunikerer…
Nu har jeg testet Profine hundefoderet som forhandles af Petland ApS her i Danmark i over et halvt år.

Fra højre. Harris, Pluto & Maddie

Hundeflokken herhjemme består af følgende hunde med følgende madudfordringer:

Maddie:

Maddie er en ruhåret hønsehund som er 8 år gammel. Lige fra hun var en lille hvalp, har jeg bokset med, at hun ofte havde tynd mave og diarre, derudover får hun nemt fugtige og kløende ører ved forkert mad eller godbidder. Hendes pels bliver hurtigt skællet og mat ved det forkerte foder, hvilket også har betydet, at jeg hurtigt har kunne konstatere hvilket foder, som ikke virker til hende!

Harris:

Harris er en lille blandingshund af puddel og Jack Russel som er 7 år gammel. Harris er min kærestes hund og ikke som sådan en jagthund, selvom han gerne driver med alt fra fasaner til dåvildt! Han er i fin form og ikke så kræsen med sin mad, men han lider til gengæld af en form for epilepsi. Igennem mange år har han haft et anfald én gang om måneden, næsten så præcist at det skete på dato og klokkeslæt. Han har været hos dyrlæger i både Danmark og Skotland, og alle har meddelt os, at de ikke mente, han skulle medicineres for anfaldene, men de var til gengæld også skeptiske over om foderet kunne have nogen påvirkning på hans anfald…

Pluto:

Pluto er en lille FT-cocker og er 2 år gammel. Han har ingen problemer og spiser sådan set hvad som helst, bare de andre også spiser samtidig.

Igennem årene har jeg eksperimenteret meget med især Maddies foder, og har prøvet virkelig mange forskellige mærker. Det tog mig lang tid at finde noget foder, som ikke gav hende tynd afføring og med pelsen og ørene som yderligere pejlemærker faldt valget på supermarkedets helt almindelige Pedigree Pal. Ikke et foder jeg tidligere har brugt, men det var simpelthen det, jeg kunne se, at Maddie reagerede bedst på. Dog kunne jeg også se at mængden af det foder, som hun spiste, tydeligvis kom ud igen i en nogenlunde lige så stor mængde. Altså blev der ikke optaget ret meget i hendes system, og selvom hun gladeligt spiste maden, så syntes jeg, at kunne se lidt mangel på krudt i hende på en lang jagtdag…

Mens min kæreste og jeg boede i Skotland fandt vi noget lokalt produceret foder, som alle hundene elskede, og ud over at Maddies afføring var pæn og solid, samtidig med at hun ikke havde problemer med sine ører, så havde Harris kun ét anfald på næsten 4 måneder!

Da vi så kom hjem til Danmark gik jagten igen ind på et nyt foder.

Vi vidste nu, at foderet sagtens kunne udskyde og faktisk mildne Harris’ anfald, på trods af vores Skotske dyrlæges skeptiske holdning…

For mange år siden var jeg med min gode ven Rune hos en dyrlæge i København som specialiserede sig i at lave sundhedstjek på brugshunde og jagthunde inden jagtsæsonen. Hun mente, at det burde være en selvfølge, at vi jægere lavede regelmæssige kontrol af muskler, knogler og led og så også lave en decideret fitness plan for vores hunde inden jagtsæsonen. Hun forklarede jo logisk nok, at hvis vi mennesker vidste, at vi skulle løbe et maraton d. 1. september, så ville vi nok gå i træning lang tid før, plus at vi ville spise korrekt og passe på vores muskler og led… Alt for mange jægere møder stadig op d. 1. september og forlanger, at deres hunde skal knokle benhårdt en hel sæson lige efter en lang sommer med ikke meget træning… Samme reference bruger jeg også på lille Harris’ anfald…

Alle undersøgelser viser at hans organer ikke fejler noget, og hvis jeg selv havde samme symptomer og ikke kunne få medicin, så ville jeg nok også være temmelig opmærksom på hvad jeg indtog af mad. Vores og vores hundes overordnet sundhed bunder jo temmelig banalt sagt i motion og diæt. Derfor MÅ foderet jo have en temmelig væsentlig effekt på vores firbenede venner.

Jeg hørte fra gode bekendte om mærket Profine og efter lidt snak frem og tilbage med Mathilde Majlund og ejeren af Petland, Steen Poulin Nielsen, faldt valget på Profines linje af tørfoder. De første par måneder gik med at eksperimentere lidt med hovedproteinet: laks, kylling eller lam. Alle tre hunde spiste det gladelig, men det jeg kiggede efter var Maddies pels, afføring og ører og så især lille Harris’ anfald. Det tog lidt tid før det nye foder havde en decideret effekt, men lige så langsomt gik der længere og længere mellem Harris’ anfald, og det var faktisk også som om, de aftog lidt i intensitet. Han begyndte at være ved bevidsthed under anfaldene, og de varede ikke så lang tid som tidligere. Lige nu er det faktisk næsten 4 måneder siden hans sidste anfald og min hjemmestrikkede konklusion er helt klart, at foderet er den direkte årsag!

Petland har haft distributionsrettighederne for mærket i mere end ti år. Profine bliver produceret af en tjekkisk familiejet virksomhed, som er en af Europas hastigst voksende producent af foder til hunde. Foderet bliver produceret efter ISO9001 og HACCP-standarder, og virksomheden ekporterer i dag til mere end 70 lande.

Ifølge Steen er det vigtigste man skal kigge efter når man vælger hundefoder til normalaktive hunde, at foderet er formuleret med et højt indhold af fedt og protein. Helst 15-18% fedt og 22-28 % protein.

Hovedingrediensen skal helst være animalsk, altså typisk kylling, lam eller laks. Det er nærmest blevet moderne at al hundefoder skal være ”kornfrit” og dette bruges oftest som et promoveringsbegreb, men sandheden er så at foderet sikkert bare er fyldt op med ærtemel eller lignende i stedet for traditionelle kornsorter…

Det kan være en uigennemskuelig øvelse at kigge på en indholdsfortegnelse, men det er altså nøglen til at vurdere hundefoderet.

I Profine foderet er der ud over høj mængde fedt og protein en blanding af Omega 3, havalger og urteblandinger.

Jeg føler endelig, at jeg har fundet et foder, som alle tre hunde er glade for, og jeg kan tydelig se på Maddie og Harris, at deres tidligere udfordringer er i tilbagegang.

Pointen er vel, at det er vigtigt for vores hunde, at vi bruger tid og penge på at give dem et godt og sundt foder. Det tog mig lang tid at finde, men med Mathilde og Steens hjælp er vi nu i mål, og jeg glæder mig allerede til at se, om det også vil have en effekt på Maddies kondi, når hun igen skal med på en drivjagt, hvor hun løber 20-40 km. på en dag!

Knæk & Bræk!

 

Denne artikel er lavet i samarbejde med Petland ApS

Kom med din kommentar til dette